Talare på seminarium om Vägar till Välmående

Anders WallenstenAnders Wallensten är specialist i allmänmedicin. Han har ett mycket stort personligt intresse för hälsa och träning, och har skrivit boken Hälsogåtan där han förklarar hur vår kropp fungerar och hur faktorer som mat, motion, sömn, relationer och omgivning påverkar vår hälsa som helhet. Genom boken delar Anders med sig av kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar ens eget liv.


Malin GutestamMalin Gutestam är pedagog, föreläsare, projektledare och coach med en magisterexamen i the Neuroscience in Leadership. Hon ligger bakom pilotstudien Unga hjärnor, där ungdomar fick ta del av forskning om hur tonårshjärnan fungerar samt hur de praktiskt kan tillämpa den för att hitta sin egen studieteknik. 2016 fick hon ta emot Helgepriset, Sveriges största lärarpris, vilket resulterade i boken Hjärnskap för tonårshjärnan skriven för tonåringar. Malin föreläser för skolor, organisationer och i näringslivet samt leder projekt för högstadieelever och tonårsföräldrar.


Karin BrockiKarin Brocki forskar inom området utvecklingspsykologi. Hon intresserar sig särskilt för att öka förståelsen kring hur samverkan mellan yttre och inre faktorer tidigt i livet påverkar utveckling av självregleringsförmåga (dvs medveten kontroll av tankar, känslor och beteende) från spädbarnsåldern till tonåren. Hon studerar också hur variation i självregleringsförmåga hänger ihop med senare symptom på mental ohälsa och neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Autism och Trotssyndrom hos barn och ungdomar. På sista tiden har hon även studerat sambandet mellan självregleringsförmåga i form av psykologisk flexibilitet och nivåer av mental ohälsa hos vuxna under covid-19 pandemin.


Mamduh Mamduh Halawa och tog en psykologexamen från Uppsala Universitet i Juni 2021. Idag arbetar han som VD för Zeeds - en startup som hjälper privatpersoner och organisationer skapa meningsfulla vanor. Han har tidigare publicerat den populärtvetenskapliga boken LIKE. Han är vinnare av Lilla Psykologpriset 2020, och utnämndes till årets Uppsalastudent 2020.

Last modified: 2021-10-07