OPEN SEMINAR (IN SWEDISH)


Maten vi äter har stor inverkan på vår och planetens hälsa. Trots att den största miljöpåverkan sker i produktion så läggs en stor del av ansvaret på konsumenten. Inför toppmötet Healthy Lives From Sustainable Food Systems (25-26 oktober) arrangerar Uppsala Health Summit ett öppet seminarium för att dela kunskap om på vilka sätt vi kan och bör ändra våra konsumtionsmönster och beteenden för att säkerställa en god hälsa och en hållbar framtid. Hur kan vi välja rätt bland alla budskap om hälsosam mat och klimatavtryck? Äter vi mat som vi tror är nyttigare än vad den egentligen är? 

VAR: Universitetshusets aula, Uppsala

NÄR: Måndagen den 17:e oktober, 2022, klockan 17:30 - 19:00

Medverkande talare:

Dr Karin Artursson, Professor och Forskningskoordinator SVA, Programrådsordförande, Uppsala Health Summit 2022

Dr Ann Fernholm, Doktor i molekylär bioteknik, vetenskapsjournalist och författare. Aktuell med boken: Fejkmaten: så blir vi vilseledda

Dr Robert Brummer, Professor i gastroenterologi (magtarm sjukdomar) och klinisk nutrition och vicerektor vid Örebro Universitet

Anna Richert, Senior matexpert, Världsnaturfonden WWF

Moderator:
Dr Annsofie Wahlström
, Programchef på SLU Future Food


Se det inspelade seminariet från 17 oktober här;

Last modified: 2022-10-23